Det var en gång den bästa julklappen någonsin

Inte för att höja dina förväntningar men jag ska nu berätta den bästa historian någonsin gällande julklappar. Det handlar om min kusin som nyss var fyllda 18 år och hade tagit körkort. Han hade länge velat ha en bil men hans föräldrar var sådär riktigt osugna på att köpa en bil eftersom dem vet att han inte riktigt kommer sköta om den och troligtvis slutar det med att den går sönder och att han skiter totalt i den. Och då var det helt plötsligt 30 000 i sjön. Istället försökte de intala honom att spara pengar och sagt och gjort.

Hans största önskan

Han största önskan var med andra ord från alla oss i släkten att vi kunde bidra till bilköpet. Han hade sagt att minsta lilla 100-lapp räknas och jag kände verkligen igen mig i hans situation. Man är 18 år, har precis börjat tjäna sina egna pengar men förstår då att en månadslön egentligen inte är så mycket och att det även om man har jobb tar lång tid att spara ihop tillräckligt mycket pengar till det man vill ha. Vi alla i släkten fick då för oss en himla rolig idé.

Det började med att han öppnade första paketet. Där i låg en bränsleslang från mig. Han blev lite chockad och frågade artigt vad en bränsleslang skulle hjälpa honom i sitt sparande. Jag drog en vit lögn och sa att den kanske behövs någon gång framöver. Han tog tag i nästa paket och där låg andra delar till en bränsleslang. Han började ana oråd och tog till slut det sista tredje paketet som var det minsta. När han lyfter upp locket ligger där en nyckel till en Volvo. Han förstod då – han har fått en bil, men bränslelangen måste bytas… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: sg3