Att ta truckkort

      Inga kommentarer till Att ta truckkort

Går du i tankarna på att ta truckkort för att du vill ha ett jobb där det krävs eller gillar du bara tanken på att köra truck som ett yrke? Att köra truck kan vara ett kul och omväxlande jobb lite beroende på vilken typ av arbetsplats du hamnar på så klart. Om du kör truck på ett lager kan det nog vara mer varierande än om du bara arbetar med av- och pålastning. Att skaffa ett truckkort är ganska enkelt och brukar kosta under 10000 kronor så det har väl de flesta råd med. Att köra truck kan variera mycket också beroende på vilken typ av truck du får köra. Det kan vara slitsamt för axlar och nacke och du sitter snett, som du gör på vissa truckar, men om du kör till exempel motviktstruck så sitter du rakt.

Ta truckkort gratis

Är det verkligen möjligt att kunna ta ett truckkort gratis? Ja det är det faktiskt! Så klart beror det på i vilken situation du befinner dig, om du är arbetslös eller om du redan arbetar på ett företag som behöver komplettera med en truckförare. På arbetsförmedlingen är det inte säkert att du kan få en kurs enbart i truckkörning för att få ditt truckkort, utan de vill säkert att du hoppar på en längre utbildning kanske inom lagerhantering där även truckkort ingår. Detta tar så klart längre tid än om du hade tagit enbart en kurs för truckkort privat. Arbetar du på ett företag där du lägger fram ett förslag på att ta truckkort så är det mycket möjligt att dom ser fördelarna med att utöka kompetensen på företaget och därmed skickar dig gratis på en kurs.

Truckkort för att avancera

Många kanske inte vill gå långa utbildningar för att fortbilda sig om de redan har ett arbete på lager och då är det perfekt att be arbetsgivaren om att få gå en komplettering för att få köra fler truckar eller om du inte har körkort alls så kanske du kan få möjligheten att ta ett helt nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: mip